• darkblurbg
  Welkom bij Brassto!
  Uw straal- en coatbedrijf die gespecialiseerd is in het
  aanbrengen van hoogwaardige coatings.
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Elektrostatisch poedercoaten

Een poedercoating is een organische deklaag die in poedervorm wordt aangebracht. Door temperatuur verhoging vloeit het poeder uit en vormt een gesloten laag. Dit kan gebeuren in elke willekeurige RAL kleur, primer, speciale structuur, hamerslag of metallic effect en bepaalde glansgraden. Dit kan in een één, twee of drie laags poedercoat systeem.

Onze poedercoatings zijn gecertificeerd volgens NEN EN ISO 9227 NSS, zoals beschreven in de specificaties van Qualisteelcoat. De geteste poedercoat systemen zijn gebaseerd op ISO 12944-6 voor C4/C5M klasse (15 jaar).

Natlakken

Waar poedercoating niet mogelijk is, biedt natlakken de oplossing. Brassto is gespecialiseerd in alle soorten verfsystemen. Denk daarbij aan het spuiten van een drie laags offshore coating systeem of het spuiten volgens Norsok M-501. Wij kunnen u adviseren in het samenstellen van het beste verfsysteem met de gewenste toepassing. Wij spuiten diversen onderdelen, zoals tandwielkasten, motoren, frames en afsluiters. Natlak kan ook in ieder gewenste RAL kleur gespoten worden. Wij zijn gecertificeerd om verfsystemen aan te brengen voor Equinor en Gasunie.

Stralen

Voor de juiste voorbehandeling op het poedercoaten of natlakken worden de metalen gestraald. Met stralen verwijderen wij het eventueel aanwezige roest en creëren wij een oppervlakte profiel wat nodig is voor de hechting van de poeder of natlak. Het stralen kan op verschillende metalen, zoals aluminium, koolstofstaal, roestvrijstaal, verzinkstaal en andere metalen. Wij stralen met speedblast, korund en glasparels.

Glasparelstralen

Glasparelstralen is een speciale voorbehandeling, waarbij met glazen kogels (glasparels) een oppervlak van een relatief zacht materiaal, zoals aluminium, wordt gestraald. Het oppervlak zal een mooi en glad resultaat krijgen, waardoor er weinig vuil aan hecht.

 

Schooperen

Schooperen is het thermisch aanbrengen van vloeibaar zink of aluminium op een gestraald metaaloppervlak. Het zinkdraad wordt met een vlam verhit en door een spuitpistool aangebracht.  Door de vlam wordt het zink vloeibaar en is het mogelijk om te spuiten. Bij deze wat dure oppervlakte behandeling ontstaat er een galvanische bescherming wat betekend dat er geen corrosie zal ontstaan mocht de verflaag (die in een later stadium aangebracht wordt) aangetast worden.

Na het schooperen kan men kiezen voor een poedercoating of een natlak coating. Wij zijn gecertificeerd om TSA (Thermal Spray Aluminum) aan te brengen volgens Norsok M-501 voor Equinor.

Inspectie

Bij veel specificaties worden bepaalde inspecties vereist, die het kwaliteit niveau nog hoger moet brengen. Naast opgeleide en gekwalificeerde applicateurs, beschikken wij ook over gekwalificeerd inspectie personeel en apparatuur. Wij zijn NACE gecertificeerd om bepaalde inspecties uit te mogen voeren.

Om de kennis en kwaliteit nog hoger te brengen werken wij momenteel nauw samen met een inspectie- en adviesbureau. Zij hebben jaren lang ervaring in de conservering wereld. Zij beschikken ook over een NACE level 3 inspecteur. Klik hier voor meer informatie over dit bedrijf.

Voor meer informatie over deze mogelijkheden, kunt u ons telefonisch of per e-mail bereiken.

Transport

Om u zoveel mogelijk te voorzien van onze services, hebben wij de mogelijkheid om uw gecoate goederen van uw order te transporteren.  Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met één van onze collega´s.